zondag 26 augustus 2012

a card and handmade washi/papertape

goedemorgen allemaal,
gisteren heb ik last minute nog een kaartje gemaakt voor de digiwedstrijd van tiets haar clubje en ik heb geprobeerd zelf vintage kraft washi/papertape te maken.

good morning everyone,
yesterday I made a last minute card for the digital contest on tiets her club (dutch) and I tried to make my own vintage kraft washi/papertape.

designpapers: maja "vintage summer basics".
cardstock: white and kraft.
digital stamp: saturated canary "catching butterflies".
tools: creatables, magnolia heartswirl, nellie's floralpunches and a martha stewart butterflypunch.
embelischments: half pearls, glossy stone.
coloring: derwent coloursoft.


op het moment is washi/papertape helemaal hot. hier in nederland is het helaas nog moeilijk aan te komen en het is meestal ook wel wat prijzig vooral de kraft maar ik kwam een video tutorial tegen om zelf tape te maken van tissuepapier: http://nicholeheady.typepad.com/capture_the_moment/2011/10/make-it-monday-34-custom-stamped-washi-tape.html ikzelf heb dan kraft inpakpapier ervoor gebruikt.

at the moment washi/papertape is totally hot. to badly here in the netherlands it's not easy to find and usually it's bit pricey especially the kraft but I found a video tutorial how to make it yourself:
 http://nicholeheady.typepad.com/capture_the_moment/2011/10/make-it-monday-34-custom-stamped-washi-tape.html I used kraft gift wrapping paper instead to make it more vintage but it still feels the same
as tissuepaper. I used distress stamps from Glitz (see below) 


voor de nederlanders onder ons even een kleine uitleg.

benodigdheden: 

papier: tissuepaper, kraft inpakpapier.
dubbelzijdige tape: ik gebruik die van de action omdat die ook makkelijk te scheuren is.
achtergrondstempels: ik heb de achtergrondstempels van Glitz gebruikt maar eigenlijk is elke stempel hiervoor geschikt maar clearstempels zijn het makkelijkste.
inkt: ikzelf heb gewoon archival zwart gebruikt maar gekleurde op witte tissuepapier kan natuurlijk ook maar dan moet je ff kijken welke inkt je daar het mooiste van vind.
stempelblokje
non stick craft sheet (een printervelletje kan ook) zodat je tafel niet onder de inkt komt te zitten, snijmesje om de stroken te snijden (een schaar kan natuurlijk ook)

uitleg:

ik heb inplaats van tissuepaper kraft inpakpapier gebruikt voor een vintage uitstraling en het voelt vrijwel hetzelfde aan en voordeel is ook dat het bij elk scrapvelletje past.

je plakt een strook dubbelzijdig plakband op het papier. ikzelf plakt dit op de glazende kant zodat de tape meer aanvoelt als papier. het maakt niet uit als het een beetje kreukt. snij of knip de strook los. leg de strook op een vel papier of je non stick craft sheet met de dubbelzijdige plakband aan de onderkant en stempel de print erop. als je strook wat langer is net als bij mij moet je een paar keer naast elkaar stempelen (daarom is een clearstempel ook het makkelijkste omdat je dan beter kan zien waar je de volgende moet stempelen zodat de print mooi doorloopt).  van deze stempels is the houndstooth (de 3de van boven) het moeilijkste om netjes door te laten lopen.

voor een bredere tape heb ik 2 stroken dubbelzijdig plakband naast elkaar geplakt en dan de strook pas los gesneden.

als je de tape wilt gebruiken, scheur of snij deze dan eerst op het formaat dat je wilt hebben en haal dan pas het papier van de dubbelzijdige tape. zo scheurt het namelijk makkelijker en strek je je strook niet helemaal kapot.

 stempels die ik gebruikt heb:

D2343


D 2961


ik heb ze zelf een hele tijd terug bij doeading gekocht.
ze staan niet in de nieuwe webwinkel maar als je mailtje stuurt kunnen ze die misschien wel nog bestellen.


3 opmerkingen:

Amanda zei

prachtig kaartje Femke.

liefs Amanda

Riet zei

Wat een schitterende kaart Femke.

Liefs Riet.

Joke zei

Gave kaart met die leuke digi met blauwe haren erg leuk.
groetjes Joke