donderdag 10 januari 2013

a lost bird

goedemorgen allemaal,
volgens mij is deze vogel  een beetje verdwaald want die kom je niet zo snel in de tuin tegen. een prachtige vogel is het.

good morning everyone,
I think this bird is a little lost because you don't find these in the garden often. it's a beautiful bird.


8 opmerkingen:

Jacquelien zei

Dat is idd een mooie vogel die volgens mij niet buiten 'hoort' haha!

tiny zei

Dit is een groene specht zit bij ons regelmatig rond het huis, wij wonen dan ook helemaal in het buitengebied, alleen in een straat.Blijf het ook steeds nog een mooie vogel vinden en heb er dan ook al meerdere foto,s van gemaakt.
Groetjes Tiny

Yvonne Rijk zei

Hoi Femke,

het is waarschijnlijk een halsbandparkiet. Ik kan alleen zijn voorkant niet goed zien. Als zijn snaveltje rood is en hij heeft een zwarte streep aan de voorkant in zijn hals is het er waarschijnlijk 1. Ze horen hier niet thuis maar er verblijven hele kolonies in bepaalde delen van Nederland. Bij mijn vriendin in Krimpen a/d IJssel zit ook een kolonie en er schijnen er in de provincie Utrecht ook voor te komen. Het is in ieder geval geen groene specht want die heeft een rode pet op zijn kop en een lange scherpe snavel. Een groene specht is niet helemaal groen zoals deze vogel.
Groet van Yvonne Rijk.

femke zei

ja hij heeft een rode snavel maar was te snel weg voor mij om een zwart streepje te zien. is de eerste keer dat ik zo'n parkiet in die 3 jaar dat ik hier woon heb gezien. heb voederhoudertjes weer bijgevult dus hopelijk komt die nog terug.

groetjes femke

Zw@@n zei

Hoi Femke, dat is een halsband parkiet. Bij ons in de (bollen)streek kom je ze regelmatig tegen en in het park zitten er hele kolonies. Ik heb ze dan ook regelmatig aan mijn voersilo hangen. Het blijft toch wonderbaarlijk om die vogels 'zomaar in het wild' te zien.
Groetjes, Wilma

Lia zei

Hoi Femke,

Zeker weten een halsbandparkiet, zitten vanaf het voorjaar weer volop achter ons huis in de bomen, nu in de winter komt er af en toe ook eens eentje langs, mooie vogels toch?
groetjes Lia

femke zei

ja ze zijn in het wild te vinden omstreken amsterdam enzo maare dan is die wel erg ver afgedwaald als die hier in brabant aan de grens van zeeland zit. of hij is natuurlijk ontsnapt ergens. vloog ook niet meteen weg want ik kon wel 2 foto's maken maar eerste was niet helder genoeg!!!

anita01 zei

Ook in het westen zitten ze veel, dus ook in mijn tuin. Ze kunnen echt je roepen als het eten op is whahahah dan is het een kabaal;o) Altijd leuk om te zien en zo heerlijk groen he;o)

Warme groetjes,
Anita